Speelgoed ( onder andere de Dipdap ( balance board, wobbel))

Naast onze kinderboeken van Mies van Hout hebben wij ook speelgoed te koop.Onder andere de Dipdap ( balanceboard vergelijkbaar met de Wobbel)maar handmade in  Drenthe. U kunt kiezen uit een ongelakte, gelakte versie met of zonder inscriptie zoals een plaatje of naam.

Deze balance boards worden exclusief gemaakt in Tynaarlo  zijn exclusief bij ons te verkrijgen in de winkel of te bestellen in onze Alldro webshop. Een leuk weetje is dat de jongste spruit van de familie dit balance board een dipdap noemde.....hij bedoelde natuurlijk wipwap maar de naam Dipdap was hiermee geboren.

Leuk cadeau voor de kleintjes en is ook te gebruiken als yoga hulpmiddel Koop deze goedkope Dipdap (wobbel)  bestel hier

Wat is een Dipdap (Wobbel)?

Een Wobbel is een balance board voor jong en oud. Het is in feite een gebogen brede houten plank, gemaakt van gestapelde en geperste lagen hout. Je kleine kan erop staan, in liggen, overheen kruipen op wiebelen en het betrekken in zijn (fantasie)spel.

Balance boards komen oorspronkelijk uit de Waldorf-scholen. In Nederland staat dit bekend als Vrije Scholen. In 2015 werd de Wobbel geïntroduceerd: het balance board in een modern jasje.Onze Dipdaps worden handemade gemaakt in Drenthe, Tynaarlo en zijn exclusief bij ons te koop!

Waarom een Dipdap (Wobbel) kopen?

De Wobbel heeft een grote aantrekkingskracht op (jonge) kinderen. In een digitale wereld vol beeldschermen biedt dit stuk speelgoed een uitdaging tot actief en intuïtief spel. Je kleine gebruikt zijn fantasie en creativiteit als hij met de Wobbel in de weer is.

Daarnaast stimuleert Wobbel de motorische ontwikkeling van je baby. Door erop te balanceren, oefent je kindje zijnevenwicht en balans. Ook traint hij hiermee de spierkracht in zijn hele lijf en groeit het lichaamsbewustzijn. Daarnaast brengt dit houten speelgoed jong én oud in beweging. Je kan zelf ook gezellig meespelen met je baby, het Wobbelboard is namelijk ook geschikt voor volwassenen. Blijf jij ook gelijkfit!

En last but not least: dankzij het basic design misstaat dit stuk speelgoed niet in je woonkamer. DeDipbap( Wobbel) is leverbaar in een gelakte of ongelakte versie Ook is een gegraveerde naam erop mogelijk. Je kan dus je eigen Dipdap Wobbel zo customizen dat hij prima in je interieur past.

(Speel)mogelijkheden

Het Dipdap (Wobbel)balance board doet een beroep op het verbeeldingsvermogen van je kind. Dankzij de eenvoudige, ongedefinieerde vorm kan je kleine ontdekker erin zien wat hij wil. Het balance board kan hierdoor op veel verschillende manieren worden ingezet.

Fantasiespel

Wie denkt dat de Dipdap ( Wobbel) alleen leuk is om op te wiebelen, heeft het mis. Dit eenvoudige stuk speelgoed kan alles zijn: een hut of tunnel, een winkeltje, een brug of racebaan voor auto’s. Of toch de rug van een dinosaurus? En hé, als je hem op zijn zijkant zet, is het ineens een hek!

Motorisch spel

De Dipdap (Wobbe)l is perfect voor het oefenen van de motoriek. Je kleine actieveling kan erop balanceren op allerlei manieren: zittend, staand, eroverheen wandelend, op handen en knieën, liggend. Ook als glijbaan of als onderdeel van een hindernisbaan is het balance board prima in te zetten.

Actieve papa’s en mama’s

Jijzelf kan de Dipdap (Wobbel) ook gebruiken, niet alleen als je samen met je kind speelt, maar ook voor je persoonlijke work-out. Je kan bepaalde spiergroepen versterken, je balans trainen en yoga-oefeningen doen. En dat gewoon in je eigen huiskamer.

Opstapje

Kijkt jouw kindje nieuwsgierig toe als jij in de keuken bezig bent? Zet de Dipdap Wobbel met de bolle kant omhoog en hij doet prima dienst als opstapje voor je nieuwsgierige aagje. Zo kan je lekker samen koken of heerlijke koekjes bakken.

Rustmomenten

De Dipdap (Wobbel) leent zich niet alleen perfect voor actief spel, maar kan ook een heerlijke loungestoel zijn om een boekje in te lezen. Een kussentje en een dekentje erbij en je hebt een heerlijke ‘schommel-ligstoel’. Even chillen, mama!

Ontbijt op bed

Nog zo’n luiermomentje waarbij de Dipdap (Wobbel) uitkomst biedt: ontbijt op bed. Het board kan namelijk ook heel goed voor ontbijttafeltje spelen. Heel multifunctioneel, dus!


Zoals met elk speelgoed waar veel beweging bij komt kijken, is het raadzaam om je kindje altijd in de gaten te houden als hij met de Dipdap (Wobbel) speelt.

Nog een paar tips om veilig met de Dipdap te spelen:

  • Wennen. Laat je kindje rustig wennen aan de Dipdap (Wobbel) en help hem een handje.
  • Blote voeten. Je dreumes kan het beste op blote voeten of stroeve schoenen spelen met de Dipdap Wobbel, om uitglijden te voorkomen.
  • Vingertjes en teentjes. Leer je kindje vanaf het begin dat hij de randen tijdens gebruik niet vasthoudt. Dit om beknelde vingertjes te voorkomen.
  • Ruimte. Zorg voor voldoende vrije speelruimte rondom de Dipdap Wobbel (ongeveer 2 meter).
  • Gebruik buiten. Het board is bedoeld voor binnen, maar is buiten ook te gebruiken. Het slijt dan wel sneller, dus gebruik een (foam) speelmat of (kunst)gras als ondergrond.


Veel dipdap plezier!
 
Opbellen
E-mail